Драгомир Стойнев: В Шумен БСП показа характер

Окт 29, 2015 ШУМЕН Новини Избори 0 2380

Натискът на изборите е голям - ГЕРБ гледа на общините като на машина за пари

„В Шумен БСП показа характер. Очаквам при честна игра, Шумен да бъде червен”. Това заяви заместник-председателят на НС на БСП Драгомир Стойнев на пресконференция в Шумен, където предстои балотаж между Иван Иванов от БСП и Любомир Христов от ГЕРБ.

„Нашият кандидат показа силното лице на БСП и начина, по който работи това поколение в партията. Той пое отговорност и я изпълнява амбицирано, последователно, разумно, стъпвайки на всички групи в БСП”, допълни Стойнев. Програмата на БСП за Шумен е изключително силна и ще помогне на общината в перспектива, защото не залага само на усвояването на евросредства, а и на подкрепа за бизнеса и за заетостта.

„Преиграването на ГЕРБ на тези избори, демонстрацията на сила чрез близки до авторитарните резултати, е провокирано не само от политическа, а от икономическа алчност. В момента на общините се гледа като на машина за пари. През тази машина ще минат основната част от европейските средства за публични проекти”, каза още Драгомир Стойнев. Според него това е и причината за големия натиск на изборите от страна на ГЕРБ. „Отказът на двама кандидат-кметове в Девин да участват в балотаж срещу ГЕРБ не е случаен”, подчерта Стойнев. 

Неговата прогноза за започващият мандат в местната власт е, че  „отново градовете ще се покриват с нови плочки, но местните бюджети и всички други дейности, които не се финансират с европейски средства ще затъват в криза”.

Заради бедността, апатията, късият хоризонт, хората не осъзнават, че повтарянето на модела „усвояване на готови пари” още един път, ще блокира общините след края на мандата, който започва сега.

„От тук нататък за БСП има само един път – да започне да гради и да се възстановява като хора, потенциал, доверие. На България й трябва модерна, стабилна лява партия. Смятам, че в момента трябва да подкрепим структурите си и да работим за усилването им”, заяви още Стойнев.

„На национално ниво безотговорността на управлението също е факт”, обяви Стойнев. Той изтъкна срива във вътрешните инвестиции, което означава, че бизнесът не може да планира, както и увеличението на дефицита и извънредната актуализация на бюджета – знак слабостта на управлението, което не знае къде води икономиката и страната.