Иван Иванов: Ще върнем онзи милион за старческия дом

Окт 21, 2015 ШУМЕН Новини Избори 0 1753

Възрастните имат повече нужда от помощ и грижи

"Ще върнем на общината онзи милион, който Близнашки открадна от вас и ще довършим новия старчески дом. Искам следващия път, когато се видим с вас, да е в новия дом", обеща кандидатът за кмет на Шумен от БСП Иван Иванов на среща в дома за стари хора в града. Той призна, че към хората от третата възраст има слабост и смята, че те имат повече нужда от помощ и грижи, отколкото младите. Иванов заяви, че няма да се откаже да иска от държавата отпуснатите 1 млн. лв., които обаче служебният премиер Близнашки отне от сметките на общината и новият старчески дом в бившето военно поделение остана недовършен.
"Парите, които дава държавата за социални дейности, никога не стигат, затова община Шумен прави всичко възможно да компенсира и една от малкото общини в България, които правят това. А лично аз, в каквато и роля да съм, ще помагам на този дом", увери бабите и дядовците кандидат-кметът на социалистите. "40 години чакаме да се преместим в новия дом. Тия дни се пенсионира медицинска сестра, която не дочака. Аз няма да съм още дълго тук и може също да не го дочакам, но ако вие станете кмет, съветвам ви повече да разговаряте с директорите на социалните домове в града, за да сте информиран от извора. От администрацията няма да научите цялата истина", посъветва кандидата директорката на дома Стоянка Загорчева.
"Тук се научих да лъжа. Правя го, за да върна усмивките по лицата на тези старци. Вижте на какво седят - на пейки, които сами са си сковали. Ако така върви, след 10 години ние ще сме в тяхното положение, а нас хептен никой няма да ни погледне", разпали се музикалният терапевт в дома Светла Александрова.
Иван Иванов с търпение изслуша дори неадресираните към него оплаквания от  демокрацията и международното положение, но после бе възнаграден с кратък концерт и обещание за подкрепа на 25 октомври. "Ние вас ще ви изберем, само обещайте, че като станете кмет, ще ни запазите директорката Загорчева, защото се грижи да ни е топло и да сме сити", помолиха възрастните хора на изпроводяк.