Младежкото обединение в БСП-Шумен се обяви против санкциите срещу Русия

Фев 28, 2015 ШУМЕН Новини БСП 0 1928

Митинг под надслов

Митинг под надслов "Не на войната! С Европа, но никога против Русия!" се проведе тази вечер на пл. „Кристал” в Шумен. Над 400  души присъстваха на проявата, организирана от Областния и Общински съвет на БСП, Български антифашистки съюз, партия „Нова зора”, Български социалдемократи, Съюз на комунистите в България и Движение за социален хуманизъм.

На митинга присъстваха кметът на Шумен Красимир Костов,  областният и общински председател на БСП Тодор Тодоров, областния председател на МО в БСП Шумен Анатоли Стоянов.

На митинга бе и зам.-председателят на Движение „Русофили” Александър Симов, който с приповдигнат тон откри проявата. „България е вкарана в политика, която не е нейна. Управляващите ни обявиха за престъпници. Ние не искаме война срещу Русия. Властта в България лъже за войната в Украйна. Това, че сте тук днес е вашият начин да кажете: Не на тази политика”, заяви пред присъстващите Александър Симов.

Младежите от Младежкото обединение в  БСП-Шумен се обяви против санкциите срещу Русия, които според тях се отразяват на икономиката и в Шумен. „Заради санкциите срещу Русия 500 души от завод „Мадара” са заплашени да загубят работата си поради липсата на поръчки”, казаха младите социалисти в Шумен.

Пред присъстващите областният и общински лидер на партията прочете декларация, адресирана до президента и премиера на България, с която местните социалисти призовават за прекратяване на конфликта в Украйна и осъдиха агресивната риторика на управляващите към Русия. „Европа може и трябва да гради своята политика заедно с Русия и никога против нея”, се казва в декларацията.

Митингът завърши с призиви за оставка на правителството.