БСП-Шумен организира митинг „Не на войната”

Фев 22, 2015 ШУМЕН Новини БСП 0 2122

 Над 500 привърженици и членове на БСП се събраха на митинг под надслов ”Не на войната”, който се проведе в гр

 

Над 500 привърженици и членове на БСП се събраха на митинг под надслов ”Не на войната”, който се проведе в гр. Шумен. В него взе участие и кметът на града Красимир Костов. Гост бе журналистът във вестник „Дума“ Александър Симов, който говори за мястото на НАТО в България и за ангажиментите ни в Алианса. Той предупреди и за риск държавата да стане плацдарм на военни действия срещу Русия. Накрая Симов призова и за оставка на кабинета. 

Пред събралите се привърженици и членове на партията, председателят на БСП-Шумен Тодор Тодоров прочете декларация, основна тема в която бе конфликтът в Украйна. „Българският народ в огромното си мнозинство е против санкциите срещу Русия и е за мирно решаване на кризата. Българският народ не е съгласен с това предизвикателно поведение спрямо Русия“, подчерта Тодоров. Той също се изказа против разполагането на „каквито и да било щабове и оръжия на територията на България“. Тодоров каза още, че декларацията е адресирана до президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя.


Александър Симов: След всяка криза БСП излиза по-силна

„Кризата, пред която се намира БСП е такава, с която партията може да се справи. Защото след всяка криза, която БСП е изживявала, тя винаги е излизала по-силна”. Това заяви изтъкнатият журналист Александър Симов, по време на дискусия в Шумен - каква партия е БСП и каква е нейната история.  Събитието бе организирано от областното ръководство на МО на БСП-Шумен, като на дискусията присъстваха млади активисти от БСП и председатели на ОПО. Дискусията е втора по ред, и е част от серия тематични дискусии.

Александър Симов смята, че БСП е изправена пред задачата да промени себе си, без да наруши левите идеали, да продължава да ги защитава и да се бори за хората.

По време на дискусията младежите се поинтересуваха как ще се променя партията и как тя е ориентирана към младите хора у нас. Александър Симов им обясни, че БСП провежда политики, насочени към младите, като залага и на местни инициативи, които да променят духа на хората.