Борислав Гуцанов: Дошло е време разделно и трябва да защитим интересите на България

БСП – Шумен с амбиция за два мандата

„Преди половин година никой не вярваше, че можем да спечелим местните избори, нито мнозинство в Общинския съвет, а още по-малко кмет на общината. Но ето, че в момента имаме и едното, и другото, при това тръгнахме от твърде спорна позиция. Сега нещата са много по-ясни, трябва само да върнем мандата на БСП и да го надградим. Нека това е целта, към която се стремим", призова симпатизантите в Шумен водачът на листата на „БСП за България“ Борислав Гуцанов в пълната зала на читалище "Добри Войников" в Шумен.

Той изрази увереност, че проф. Катя Кайрякова - втора в кандидат-депутатската листа, е сигурен народен представител.

Гуцанов покани всички на 18 май на среща с външнополитическия анализтор Боян Чуков, за да дискутират геополитическите процеси. „Те определят и нашия живот, колкото и малко колелце да е България в тях. В БСП се интересуваме от глобалните проблеми и защитаваме нашите национални интереси, за разлика от други партии, които са твърде далеч от интересите на България“, подчерта Гуцанов.

Според него е настъпило време разделно и ако през следващите няколко месеца страната не тръгне по друг път на развитие, това със сигурност ще доведе до крах на държавата и държавността. „Ние сме пред такава демографска катастрофа, че ако не се вземат спешни мерки, математически ще стане невъзможно да поддържаме системата в България“, предупреди Гуцанов.

През последните 10 месеца управление на сглобката ПП-ДБ с ГЕРБ и съдействието на ДПС нещата излязоха извън контрол, допълни Гуцанов и определи като национално предателство отварянето на оръжейните ни складове за Украйна и двата подарени атомни реактора от АЕЦ „Белене“.

„Вместо да строиш тази атомна централа, ти купуваш други реактори и строиш АЕЦ „Козлодуй“ за 30 млрд. долара по някаква американска технология, която работи в един единствен блок в САЩ. Не превръщат ли така България в експериментална площадка? Може ли да издържи страната ни на това, на което сме подложени през тези месеци? Може ли всяко решение да се съгласува с чуждо посолство? Но не са виновни чуждите държави, че защитават интересите си. Нашите народни представители не защитават интересите на България. Затова е време разделно. Изтървем ли този твърде къс срок, аз не съм убеден, че страната ни ще може да се възстанови“, каза Гуцанов.

"В тази зала сме стълбът на шуменската партийна организация. Нека всеки от нас разговаря спокойно и човешки по тези проблеми със своите близки и познати, да споделяме и коментираме какво можем да променим. Ако всеки от нас убеди 6-7 свои приятели, със сигурност ще успеем", каза проф. Катя Кайрякова.