Проф. Христо Христов: БСП ще разгради модела “ГЕРБ” и ще превърне Шумен в социална и развиваща се община

13.10.2023 г.

„Общинският съвет на Шумен прие най-големия до момента бюджет в размер на 166 млн. лева. От тях 60% са държавна субсидия и 40% собствени приходи. Трябва обаче да бъде посочено, че и този бюджет е крайно недостатъчен за нашата община – имайки предвид темповете, с които се развива в икономическо отношение общината.“ Това заяви кандидатът за кмет на Шумен от БСП проф. Христо Христов по БНТ.

„Планираме в интерес на общината създаване на индустриален парк 2 или техно парк. Усилията ни ще бъдат насочени към допускане само на инвеститори имащи високотехнологични производства. Идеята ни е те да имат нужда от високо квалифицирани кадри, които да бъдат създавани в нашия град и по този начин да вдигнем стандарта на живот“, обясни той за част от своите приоритети.

Проф. Христов коментира, че по отношение на централната власт Шумен трябва да получи субсидии основно в 2 сектора, където проблемите са най-сериозни, а именно здравеопазване и образование.

По думите му, Шумен е община с невероятен потенциал. „Усилията ще бъдат насочени в изграждане на туристически център, който да обхване няколко общини и общинско предприятие по туризъм, на което да бъдат вменени функции в сфера туризъм. Разчитаме на туризма, защото той създава придадена стойност, която остава в нашата община и дава възможност за развитие на среден и дребен бизнес“, допълни кандидатът за кмет на Шумен.

„На първо място, пожелавам на хората да бъдат здрави. Ако наистина искат един добър и по-достоен живот – да гласуват с бюлетина номер 1. Нашата цел е създаване на по-висока заетост, по-високи доходи, а от там и по-висок стандарт на живот в нашата община“, каза в заключение проф. Христо Христов.