Корнелия Нинова: Ще превърнем Шумен в индустриалния център на Североизтока

10.10.2023 г.

„Тук съм, за да подкрепя проф. Христов, нашите кандидати за общински съветници, за кметове на населените места, защото вярвам, че те носят и ще направят промяната в Шумен. Ще направят Шумен чист, красив, модерен, индустриален и най-вече социален град, ще работят за по-добър живот и близо до хората. Вярвам, че и с вашата сила и енергия, която излъчвате днес – те ще бъдат бъдещите управленци на общината. Желая им успех и вярвам в победата”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред препълнената зала на „Арена-Шумен” на откриването на предизборната кампания на „БСП за България”.

Тя не скри емоцията си от факта, че вижда пред себе си толкова много хора, събрани от обща цел и желание за промяна и се обърна към тях с думите: „Вие сте сила.” „Провеждаме избори във време, в което буквално всяка минута летят тревожни новини. Една война вече повече от година гори близо до България. Друга - започна преди няколко дни, с риска да бъде още по-продължителна и с още по тежки последици за Европа, света и за нас, с много жертви”, каза пред хората Корнелия Нинова, подчертавайки категорично: „В тази трудна обстановка ние сме длъжни да издигаме, да се борим и да избираме хора, които могат да управляват мъдро и най-вече с отговорност пред българския национален интерес”.

Лидерът на БСП бе аплодирана за думите си: „Трябват ни родолюбци, защото ни управляват предатели”. „От едната война тежестите вече ги изпитахме. Чакат ни нови трудности от другата – днес, 48 часа по-късно, след началото на войната цената на петрола е вече с 5 % нагоре. Нали знаете, че това ще се отрази на всички, това ще стигне до всеки човек и до всяко семейство. Това ще оскъпи живота. Очаква се отново огромна мигрантска вълна, а нашата граница е пробита отвсякъде. Всеки ден научаваме за нелегални мигранти, заловени на наша територия. Знаете, че това е проблем за Европа. Знаете за последиците.Сглобката е некадърна да се справи." продължи откровено пред хората Нинова.

Затова по думите й на страната ни днес й трябват държавници и местни лидери на общините, които да защитават българското, българския национален интерес. „За съжаление, не виждаме такива в управляващите ни днес - с лекота предадоха, продадоха и ликвидираха българската енергетика. Когато в Европа, Франция обявява откриване на нови 14 ядрени централи, нашите управляващи продадоха двата ядрени реактора за атомната ни централа в Белене. Когато в Европа, Германия обявява,че открива наново закритите си въглищните централи, за да си помогне на народа през зимата, защото ще е скъп тока, защото ще е скъп живота, нашите управляващи закриват въглищните ни централи. Когато Европа каза „стоп” на вноса на земеделски стоки от Украйна – за да защитят Полша, Словакия, Унгария родното си производство, нашите продават и унищожават българското земеделие”, посочи Корнелия Нинова и призова: „Време е за истинска алтернатива и за промяна. Защото, тя не се случи след парламентарните избори. Сигурно с много от вас заедно сме се борили за тази промяна, сигурно с много от вас сме били на площадите през 2020 г. Но нашите желания и надежди за промяна бяха предадени. Сглобката се състоя не за да промени България към по-добро, а за да помогне на няколко лидери да получат индулгенции, да се преперат, да се върнат в политиката за сметка на предадените надежди на хората за промяна”, заяви Нинова.

Тя се обърна към хората: „Време е промяната да стане днес, отдолу, на местните избори, чрез кметовете и общинските съветници. Защото силата на централната власт е в местната. Местната власт е най-сериозната, най-близо до хората, най-тежката”. „Докараха ни дотам да променят Конституцията – да ни лишат от национален суверенитет като допуснат депутати, министри, президент и вицепрезидент да са хора с двойно гражданство. Никога няма да допуснем това, защото сме отговорна партия, отговорни хора и милеем за българската национална сигурност”, категорична бе лидерът на БСП.

„Докараха ни дотам, че съдебната реформа се превърна единствено в закриване делата на Борисов – за чекмеджета и "Барселонагейт". Вие усетихте ли промяна, усетихте ли справедливост от тази съдебна реформа, станаха ли делата по-бързи, станаха ли по-честни спрямо обикновения човек или отново близките до властта, милионерите ще бъдат спасени от правосъдие и няма да има справедливост за хората. Ето, това наричаме подмяна, предателство, несигурност за България, несигурност за бъдещето”, каза още Корнелия Нинова пред препълнилите залата шуменци.

Лидерът на БСП продължи: „Днес провеждаме избори в условия на вот на недоверие. Гледам от няколко дни Борисов как си играе из цялата държава – ту казва, че ще подкрепи ПП и правителството, ту казва, че няма да им излезе математиката. Стига с това лицемерие в политиката, нека да си кажем истината - в основата на днешното управление стои ГЕРБ. „Продължаваме промяната” са фасада, те са отпред, за да може всеки да ги обвинява тях. Но истинското управление е в ръцете на ГЕРБ, както беше в последните 12 години”, бе категорична тя. Но, по думите й, депутатите от БСП от години следват една цел – „промяна на този модел на задкулисие, на обществени поръчки на близки фирми, на кражба на обществен ресурс, промяна на този модел, в който хората се държат в зависимост през работни места, през страх, през социални кухни, през раздаване на дърва – със всички способи”.

„Ние искаме да сме свободни хора, да няма такъв модел на управление, да се взимат решенията свободно и спокойно от всички”, каза Корнелия Нинова и се обърна отново към хората като ги призова за подкрепа: „Този модел може да бъде променен на 29 октомври - на местните избори, с повече хора, избрани от „БСП за България” и от нашите партньори. Защото каквото и да говорят, както и да ни обвиняват и хулят, БСП останахме единствената алтернатива на този модел. Всички се прегърнаха с него. И тези, които досега бяха в този модел приключиха политически. Така ще бъде и с ПП и ДБ, защото Борисов и ГЕРБ прегръщат, удушават, изхвърлят и продължават. Единствено БСП останахме верни на вас, на нашите избиратели, на нашия народ. Не се изкушихме да влезем в тази прегръдка, защото не искаме да ви предадем, защото сме верни докрай и затова днес сме единствената алтернатива на този модел”.

„Проф. Христов е кандидатът на „БСП за България" в Шумен. И всички опити за имитация, за подмяна на това, за манипулация на общественото мнение с кандидати-двойници и тройници – са лъжа. Това е нашият кандидат за кмет, това са нашите кандидати за общински съветници, за кметове на населени места. Вярвам в техните качества”, заяви Корнелия Нинова, а думите й бяха подкрепени от аплодисментите в залата.

Тя бе категорична, че вярва в почтеността на проф. Христо Христов, кандидатите за общински съветници и за кметове на населените места, заръча им да бъдат верни, да бъдат честни с хората, да бъдат открити към тях. „Грижете се да има за всяко дете детска градина, достъп до доболнична и болнична помощ, да има работни места, да получават достойни доходи. Оправете улиците на хората, погрижете се за земеделските земи, нека всеки има възможност да произвежда, малкият среден производител да бъде на почит. Решете най-накрая проблема с най-скъпата и най-мръсна вода в България, която пият в Шумен”, обърна се към кандидатите на „БСП за България” Корнелия Нинова и им пожела успех като заяви: „Вярвам във вас, вярвам в победата на БСП и знам, че промяната ще започне от общините – нека започне от Шумен”.