Иван Ганчев в Шумен: БСП доказа, че е социалният стълб в управлението

06.02.2022

“Само за няколко месеца в управление БСП доказа, че е социалният стълб в коалицията и върна ролята на социалната държава. Наша грижа винаги са били и ще бъдат слабите, уязвимите и бедните. Подготвен  е един от най-социалните бюджети в България. Разходите за социална политика са в размер на 20 млрд., а част от социалните мерки включват:

преизчисляване на пенсиите; подкрепа за младите семейства за отглеждане на деца; вдигане на минималната работна заплата; увеличения на обезщетенията за безработица;  парите за децата, за младежите и за спорта са нарастнали десетократно; увеличават се с над 280 млн. лв

разходите за политики в областта на хората с увреждания; детските градини и ясли са безплатни, а учителските заплати ще бъдат увеличени.

 

Осуетихме желанието на мобилните оператори да увеличат двойно, със задна дата (2020г., 2021г. и 2022г.) цените на предлаганите от тях
услуги!

До края на март ще имаме действащ Закон за Колекторските фирми, с което ще се сложи край на своеволията им и тормозът върху хората.
Не допуснахме  да се увеличи цената на ток, вода и парно за битовите потребители, а за небитовите предвидихме компенсации.

Предстои да приемем закон за старите столици, а държавата да финансира опазването им - Северна България ще си има нов туристически маршрут  и датата 2-ри май да се чества като официален празник. Това е денят на Св. Цар Борис - Михаил Кръстител.” Това заяви народният представител от БСП Иван Ганчев на среща с актиа на БСП в Шумен. На срещата присъстваха и министърът на земеделието Иван Иванов, членът на Изпълнителното бюро на БСП Александър Горчев, членът на Националния съвет на левицата Лили Петрова и областният координатор Николай Николов.