БСП иска спешни мерки срещу растящата бедност и демографската криза

Nov 09, 2021 ШУМЕН Новини Избори 0 929

09.11.2021 г.

В настоящата здравна, икономическа и демографска криза са необходими спешни мерки за компенсиране на доходите и подпомагане на младите семейства. Това е категоричната позиция на БСП за България и в нейната програма за първите 100 дни са посочени точно такива конкретни действия в подкрепа на хората.

Водачът на листата на БСП в Шумен Иван Иванов и кандидатите за народни представители продължават да представят визията на лявата коалиция за развитието на страната по време на ежедневните си срещи с жители на региона. Навсякъде хората изразяват тревогата си от растящите цени и политическата несигурност, а в малките населени места обезлюдяването продължава да е най-голямата болка на местните жители.

БСП предлага спешни мерки в плана за първите 100 дни срещу растящата бедност и демографската криза, обяснява Иван Иванов в разговори с хората и посочва конкретните предложения на левицата:

• Въвеждане на семейно подоходно облагане. С 550 лв. за всяко дете ще се намалява данъчната основа на единия работещ родител.

• 6 500 лв еднократна помощ за второ и трето дете при условие, че единият родител е работил 24 месеца преди това.

• Безплатни лекарства за деца до 14 години.

• Намаляване ставките на ДДС на 9% за основни храни, напр. хляб, месо, мляко, яйца и др.

• Нулев данък върху доходите от труд до навършване на 26 години.

• Търсене на парламентарен консенсус за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г.

„Най-голямата задача пред нас сега е да дадем стабилност на България, сигурност на семействата и предвидимост какво ще се случва, защото България е изправена пред тежки кризи, а народът е изтощен“, коментира водачът на левицата.

Той призовава жителите на региона да подкрепят БСП за България с номер 33. „Ще гарантираме сигурност, стабилност и предвидимост за вас и за вашите семейства. Ще бъдем стълбът на разума в следващия парламент. Ще бъдем диалогични и ще предлагаме работещите решения“, подчертава Иван Иванов.