Иван Иванов, водач на листата на БСП в Шумен: Необходим е нов закон за МВР, административна реформа и осъвременяване на възнагражденията на служителите му

Мар 06, 2021 Новини БСП 0 884

06.03.2021

"Най-големите проблеми в МВР се характеризират най-вече с това, че министерството с най-големия бюджет в момента поглъща единствено и само за заплати. Имаме една претрупана администрация, която гълта огромен ресурс всяка година без да дава ефекта, който очакваме. Искам да подчертая необходимостта от изцяло нов закон за МВР и посредством приемането му да се извърши административна реформа, от която се нуждаят всички служители, като акцент да бъде поставен върху тези, които работят на терен, тези които борят битовата престъпност, тези които борят корупцията, тези които осигуряват сигурността на българските граждани и осъвременяване на техните възнаграждения“, мнението си изрази Иван Иванов, водач на листата от кандидати за народни представители от БСП в област Шумен.

Иванов участва в предизборното студио на БСТВ, където посочи още: „Това министерство има една основна задача, а именно освобождаване на икономиката от организираната престъпност, която е станала модел на управление, за това бяха и протестите лятото най-вече. Защото МВР повече се занимаваше с разпръскване на протести, отколкото с борбата на това негативно явление корупцията. Най-вече трябва да се борим с битовата престъпност и трябва да изкореним причините за нея. Трябва да се вземе един сериозен комплект от мерки."

Относно листата на БСП в Шумен, Иванов е на мнение, че е изпипана до край. "В Шумен имаме изключително добра и компетентна листа, предимно млади хора, които са специалисти във всички сфери - юристи, инженери, лекари, земеделци, общо взето цялата палитра на обществото, това е листата, която е най-добре приета от жителите в Шумен. Това са хората, които ще донесат победата победата на 4-ти април с номер 4.", категоричен е водачът на листата на БСП в Шумен в ефира на Предизборно студио.