БСП-Шумен иска оставката на кмета на града

Позиция на общинското ръководство на БСП-Шумен

По повод очертаващата се водна криза в община Шумен и Шуменска област, за пореден път изразяваме своето недоволство от начина на управление на ВИК сектора в областта през последните 5 години. Неведнъж сме подчертавали по различни начини, че този сектор се управлява изцяло против интересите на гражданите и потребителите на услугите, предоставяни от ВИК оператора.

 БСП-Шумен бе единствената партия, която на 15.12.2017г. застана на страната на гражданите и с многолюден протест поиска оставката на областния управител Стефан Желев и кмета на община Шумен Любомир Христов за провала в политиката на общината и правителството в сектора. Поводът тогава бе увеличаването на цената на услугата от 2,64лв на 3,32лв за кубик. Тогава управниците защитаваха тезата, че увеличението на цената ще доведе до възможност за повече инвестиции в сектора и подобряване на услугата.

Днес доставката на питейна вода до чешмите на шуменци изглежда като лукс, който всеки момент може да не съществува. Всичко това е резултат от поредица действия и бездействия на управниците на града. Като главни отговорници за провала в сектора разпознаваме областния управител на област Шумен от ГЕРБ и председателя на Асоциацията на ВИК за обособена територия Шумен Стефан Желев, областния координатор на ГЕРБ и кмет на община Шумен Любомир Христов, управителя на „ВИК Шумен“ ООД и министъра на регионалното развитие и благоустройството от квотата на ГЕРБ Петя Аврамова. 

Бъдете доблестни и поемете отговорност за провала си като депозирате незабавно своите оставки. Очевидно с никакви други действия не сте способни да решите проблемите, за голямата част от които вие стоите в основата на възникването им. Вие сте част от проблема и можете да бъдете част от решението му единствено чрез своите оставки.