Венцислав Венков в Шумен и Мътница: Водата, чистотата, инфраструктурата ще бъдат моите приоритети

Окт 13, 2019 ШУМЕН Новини Избори 0 1600

13.10.2019

„Няма никаква връзка между кметския екип, ръководството на общината и хората по кварталите“. Това коментираха шуменци по време на среща с кандидат-кмета на град Шумен от "БСП за България" Венцислав Венков и кандидати за общински съветници от листата на левицата. 

"Вместо да се наливат 12 милиона в Арена – Шумен, където сега влизаме само за концерти, с тези пари можеше да се ремонтират старите зали и да се построят поне 3-4 квартални игрища“, посочват хората и коментират, че в общината не знаят какви са потребностите на живеещите в кварталите, а самите граждани нямат никаква връзка с управниците на Шумен. 

Въпреки другите проблеми, всички разговори в Шумен започват и завършват с водата. Хората вече са загубили търпение и постоянно питат докога ще тече мръсна вода от чешмите. Кандидатът за кмет Венцислав Венков обясни, че има възможности за подобряване на водоснабдяването в града. „Защо не се възстановят кладенците, които са ползвани до 1986 г.? Всички казват, че водата от тях е била с много добри качества“, коментира Венков пред шуменци и подчерта, че години наред целият град чака управляващите от ГЕРБ да изпълнят обещанието си за пречиствателна станция.

По-късно кандидатът на левицата за градоначалник на Шумен и кандидатите за общински съветници посетиха шуменския квартал Мътница, където Венков заяви: „Правим тези срещи, за да се видим очи в очи с хората и да чуем какво искат от нас. Проблемите на Шумен са ясно очертани и известни – водата, чистотата, инфраструктурата - те ще бъдат и мои приоритети, но искаме да чуем на място и проблемите на кварталите и селата“.  По думите му има много сериозни въпроси, които вълнуват шуменци и на които никой от властта не отговаря и даде пример със завода за отпадъци: "Говори се за завод за изгаряне на боклука в квартал Дивдядово, сега се заговори и за вариант той да бъде в Индустриалния парк, но никой от досегашния кметски екип не ни казва какъв е този завод, каква технология ще използва, безопасна ли е тя. Ние не сме против изграждането на подобен завод, но искаме да знаем какво ще се случва в града ни", коментира Венков. 

Венцислав Венков даде пример и с идеята за преместване на дома за психично болни хора от Царевброд в Шумен, която се върти между Министерството на здравеопазването и кметския екип на Любомир Христов. "Никой не пита гражданите на Шумен, никой не им обяснява какво се предвижда, има огромни проблеми с комуникацията между местната власт и гражданите", каза още той.

Жителите на малките населени места поставиха въпросите с режима на водата в някои села, проблемите с чистотата заради нередовното извозване на боклука. Те настояват за минимален бюджет, за да си решават най-неотложните въпроси.  „В нашата програма е предвидено към общинското предприятие по чистота да се назначи по един човек за всяко село, който да поддържа чистотата“, обясни кандидатът за кмет от "БСП за България".