Деница Златева: Тръгваме към евроизборите готови и със самочувствие, че можем да ги спечелим

Апр 20, 2019 Новини Избори 0 1299

Да гарантираме на хората в малките населени места, че не са второ качество

"Тръгваме към евроизборите напълно готови и със самочувствие, че можем да ги спечелим". Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева на пресконференция в Шумен. По думите й след пленума на БСП партията излиза консолидирана и силна. "Показахме, че сме най-демократичната партия, че сме достатъчно мъдри, за да загърбим личните си предпочитания и отношения", категорична бе тя.

Деница  Златева разказа, че е била на обиколка в Шуменска област и е провела срещи с граждани в Нови пазар, Плиска, Мадара , Царев брод и Шумен. "По време на срещите ми хората поставиха фрапиращи проблеми -  дисбаланс между инфраструктурата по селата и тази в областния град,  тежко състояние на общинското здравеопазване”, каза  Златева. Тя обясни, че в Мадара дори е бил зададен въпросът: "Второ качество ли сме ние?" По думите им този подход е несправедлив. Златева подчерта, че са отпуснати допълнително пари от държавния бюджет и това е станало по преценка на правителството, а не със санкция на Народното събрание, за каквато БСП настояват.

Зам.-председателят на левицата подчерта, че хората са се оплакали, че трета година там не се ремонтират улици и тротоари, а в същото време за строителството на фонтан на площада пред Съдебната палата в Шумен се наливат половин милион лева. "Когато говорим, че не искаме да сме второ качество европейци, трябва да гарантираме на хората в малките населени места, че те не са второ качество български жители", каза Деница Златева.

"Докато за политиците приоритети са теми като Шенген, хората в страната очакват съвсем други неща от Европейския съюз – те искат достойни доходи, достойни пенсии, възможности да развиват бизнес и шанс за младите семейства да останат в България", така обобщи срещите си в Шуменска област заместник-председателят на БСП и кандидат за евродепутат Деница Златева.