Иван Иванов: Страхува ли се ГЕРБ от пряк словесен двубой между водачите на листите

Мар 15, 2017 ШУМЕН Новини БСП 0 1909

Позиция на водача на листата на \"БСП за България\" в Шумен

На 20-ия ден от старта на предизборната кампания ние, водачите на шуменските кандидат-депутатски листи от двете водещи партии - Иван Иванов от "БСП за България" и д-р Румен Генов от ГЕРБ, все още не сме се срещнали в директен дебат. 

От прекия публичен сблъсък на намерения и програми избирателите биха получили най-ясна представа за управленските философии на партиите, кой чии интереси защитава и най-общо - кой за какво се бори.

Предизборната кампания все пак е състезание между кандидатите за народни представители и е логично публичният диспут да се води между водачите на листи, а не между партийните лидери. 

Аз, като водач на листата на Коалиция "БСП за България" в Шумен, искам да представя моите приоритети за работа като народен представител, като чуя и тези на основния ми опонент д-р Румен Генов. Само така избирателят може да направи информиран избор.

На 10 март изпратих на д-р Генов официална покана за дебат в удобни за двете страни време и медия в дните от 13 до 17 март. Седмицата изтече, а от предизборния щаб на ГЕРБ-Шумен не дойде нито потвърждение, нито отказ, само мълчание. 

Какво означава това? Лошо възпитание, демонстрация на неуважение към опонента, некомпетентност или просто страх от открит сблъсък на управленски намерения?

Все пак, до края на кампанията остава още една седмица. Обръщам се отново, този път публично, към водача на листата на ГЕРБ в Шумен с покана да проведем политически дебат, преди да е изтекло времето за политическа агитация. Нека покажем уважение, ако не помежду ни, то поне към избирателя и да му дадем възможност да се информира, преди да избере страна. 

Заповядайте, д-р Генов, да дебатираме открито за бъдещето на България и Шуменска област.