Румен Радев: Против съм в територии с демографски проблеми да се изграждат бежански центрове

Сеп 26, 2016 ШУМЕН Новини БСП 0 2270

Каналджийството трябва да бъде обявено за престъпление срещу националната сигурност

„В обществото вече прокарват тезата, че в области на България с проблемна демография ще се строят центрове, където да се настаняват бежанци. Аз съм против подобна политика по отношение на мигрантите“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев, при посещението си в гр. Велики Преслав, където се срещна с кмета на града Александър Горчев, членове и симпатизанти на левицата. 

Според Румен Радев са необходими спешни мерки за укрепване на границата, нужна е и специализирана техника, която да помага за справяне с мигрантския проблем. „Каналджийството трябва да бъде обявено за престъпление срещу националана сигурност“, категоричен бе кандидатът за президент Румен Радев. 

По-късно през деня Румен Радев посети и град Шумен, където бе представен пред граждани и обществеността, като на събитието присъства и проф. Валентина Аврамова, председател на регионалния инциативен комитет, Деница Златева, член на ИБ на БСП, народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов, членове, симпатизанти на левицата и граждани.