Огромен натиск, невиждана акция за купуване на гласове, психически и административен натиск в Девин

Окт 28, 2015 Новини Избори 0 2296

Изявление от МК „Обединени за общината”

От Местна коалиция „Обединени за общината”, чийто кандидат е отказалият се Цветалин Пенков, излязоха с изявление към избирателите, в което на първо място благодарят за подкрепата. „Липсата на демократична предизборна кампания, огромния натиск, невижданата акция за купуване на гласове, психическият и административният натиск, заплахите за уволнения, внушенията и изливането на огромен поток от клевети, лъжи и манипулации властваха последния месец във всеки дом, на улицата, на работното място. Ние не желаем да участваме и да Ви въвличаме в това зрелище”, се казва още в изявлението. От коалиция добавят, че през изминалия месец са били обект на безпрецедентен натиск: финансов, заплахи, внушения, лъжи, клевети. „Ние знаем, че всеки опит за установяване на авторитарен режим се проваля рано или късно. Обществото се вдига на бунт. Дано за Девин да не е късно! Скъпи съграждани и жители на общината, предстои втори тур на грозния спектакъл Местни избори. Нека всеки от Вас по съвест, сам за себе си, вземе решение ДАЛИ и КАК ще участва!”, се казва още в изявлението.

 

Пълният текст на изявлението:

ИЗЯВЛЕНИЕ ОТ МК „ОБЕДИНЕНИ ЗА ОБЩИНАТА”

Скъпи съграждани и Жители на община Девин,

Обръщаме се към всички Вас на първо място с уважението за куража и доверието, с което ни подкрепихте. Подкрепихте нашия кмет - Цветалин Пенков, нашата листа и нашите кандидати за кметове на села. Отчитаме, че това се случи в една невиждано тежка обстановка за всеки един от Вас!
Заедно с нашия кмет и кандидат за втори мандат – Цветалин Пенков, взехме решение да не участваме във Втория тур на този ГРОЗЕН СПЕКТАКЪЛ наречен Местни избори, който се разигра последния месец. Месец, през който всички ние и цялата община бяхме подложени на безпрецедентен натиск: финансов, заплахи, внушения, лъжи, клевети, купуване на гласове!

В Девин и селата можеше да се продължи да се гради и да просперират, след като 4 години вадехме общината от калта на финансовия банкрут, от безхаберието и безпътието.

НАДЕЖДАТА ЗА РАЗВИТИЕ СЕ РАЗПАДА. ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ ОТТИЧА ОТ ОБЩИНА ДЕВИН.

Липсата на демократична предизборна кампания, огромния натиск, невижданата акция за купуване на гласове, психическият и административният натиск, заплахите за уволнения, внушенията и изливането на огромен поток от клевети, лъжи и манипулации властваха последния месец във всеки дом, на улицата, на работното място. Ние не желаем да участваме и да Ви въвличаме в това зрелище.
Програмата за развитието на община Девин е една – Нашата и на всички Вас жителите на града и селата. Тази, която споделяхме с всички Вас, какво беше, какво направихме и какво предстои.

ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ В ДЕВИН НА ТЕЗИ МЕСТНИ ИЗБОРИ, КАКТО И НА МНОГО МЕСТА В СТРАНАТА Е УЖАСЯВАЩО. Това, Мили хора го е имало и преди в миналото. За съжаление се връща.

Древногръцкият философ Платон е смятал, че въпросът на управлението е да управлява добър и мъдър владетел. Неговият ученик Аристотел е доразвил тази мъдрост. Казал е: „Не е важно колко е добър или мъдър управляващият – важното е да работи за общото благо”. Така се появява и политиката. А съвременната демокрация се ражда, когато се стига до извода, че щом политиката е работа за общото благо – значи най-добре е всички да участват в нея без страх, натиск и внушения.

ОБАЧЕ НИЕ НЕ СЕ ВРЪЩАМЕ КЪМ МЪДРИТЕ ВРЕМЕНА НА ДРЕВНА ГЪРЦИЯ, А ПРОПАДАМЕ В НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНО ВАРВАРСТВО. ЗА ВАРВАРИТЕ ВЛАСТТА Е – ВЛАСТ. НЯМА ПАРТИИ, НИТО УПРАВЛЯВАЩИ, НИТО ОПОЗИЦИЯ.

Това се връща отново в Девин : „КМЕТЪТ”; двама-трима "близки до властта бизнесмени", контролиращи надолу по веригата бизнеси и гласоподаватели; една-две мутри; техният покровител в София. От тях ще зависи всичко в общината и там всички целуват ръка. Общият знаменател е знаете КОЙ.
"КОЙ иска да превърне демокрацията в хаос и безредие, КОЙ и защо иска да отврати хората от изборите и политиката?" Ясно е КОЙ! В Девин го видяхме! И Примери от страната – стотици.

Това е положението в България, защото тук авторитарният модел не действа, като в Русия например. Там, Премиера си назначава доверени лица да управляват по места. Тук централната власт отдава на различни заинтересовани реалната власт върху парчета от страната.
Тези парчета в Девин останаха малко, но важни: БОЛНИЦАТА; ВОДАТА; ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО; БЕДЕНСКИ БАНИ. Четири години ги възстановявахме, пазехме и борихме да си ги върнем. Все още ги има! Ще се опитат да ги вземат, да ги унищожат! Точно както в бивши империи и диктатури!

Ние знаем, че всеки опит за установяване на авторитарен режим се проваля рано или късно. Обществото се вдига на бунт. Дано за Девин да не е късно!

ДЕВИН ВЕЧЕ С ЕДИНИЯ КРАК ВЛИЗА В АВТОРИТАРЕН РЕЖИМ.

Преди изборите се чу: "Избори идват, за да ни напомнят, че нормалните неща се случват само и единствено когато има активно, честно, виждащо, смело гражданско общество."

Ние от Коалиция „ОБЕДИНЕНИ ЗА ОБЩИНАТА”, заедно с Вас цялото общество ще продължим да устояваме интересите на хората и общината!

Скъпи съграждани и жители на общината, предстои Втори Тур на СПЕКТАКЪЛА Местни избори. Нека всеки от Вас по съвест, сам за себе си, вземе решение ДАЛИ и КАК ще участва!

Желаем Ви здраве и добруване.

МК „ОБЕДИНЕНИ ЗА ОБЩИНАТА“