Иван Иванов, кандидат за кмет на Шумен: Бизнесът иска добро отношение и ние му го дължим

Окт 16, 2015 ШУМЕН Новини Избори 0 1706

Специално гише в общината ще обслужва инвеститорите експресно 

"Отворени сме за всякакъв вид коопериране с общината за култура, за спорт, за социални дейности, само трябва да ни насочите и ние ще направим каквото е нужно", заяви собственикът на „Алкомет” Фикрет Индже на среща с кандидат-кмета на Шумен от БСП Иван Иванов. „Ще бъдем доволни, когато дойде ред да се ремонтира и пътят към нашия завод, даже ще участваме и ние”, изрази готовност Индже. Иванов увери почетния гражданин на Шумен, че пътят до "Алкомет" и бул. "Мадара" към промишлената зона са негови приоритети, че е проучил възможностите на бюджета и че ремонтите са напълно реални. 
Фикрет Индже сподели, че един от основните проблеми на Шумен е безработицата и бизнесът трябва да се мотивира, за да инвестира в нови работни места. "Всяка уважаваща себе си фирма няма да поиска от общината нищо незаконно, но нека поне работата да се върши по-бързо и без бюрокрация, защото за бизнеса времето е пари. Подкрепям от сърце идеята да отворите специално гише за бизнесмените", каза още Фикрет Индже.
В "Алкомет", а преди това и във фирмата за детски уреди и играчки "Дидис" Иван Иванов разви идеята си в общината в най-скоро време да се обособи експресно гише специално за бизнесмени и инвеститори, за да не се налага фирмите да назначават хора за "връзки с общината" с единствена задача да висят пред вратите на чиновниците. "Минал съм и през частния бизнес, сега също се опитвам да помагам, знам какво е", каза Иванов.
Бизнесмените обещаха подкрепа и за намерението към кабинета на кмета да се учреди обществен съвет по икономическо развитие, в който администрация, общински съветници, бизнесмени, браншови организации, НПО и синдикати да имат решаваща дума при подреждането на общинските приоритети и формирането на бюджета. 
"От 19 г. работя в Шумен, вложил съм 20 млн. лв., в момента пак строя. Не мога да си позволя да напусна този град. Тотално липсва връзка с нас. Смятам, че е редно общината да обърне повече внимание на функциониращите фирми в града, фокусът трябва да е върху тях, а ние никак не сме малко. Когато някой инвеститор си науми да прави нещо в Шумен, идва и говори с нас, местните бизнесмени. Редно е и общината от време на време да ни пита", препоръча Деян Радев, управител на "Дидис", която е на първо място по печалба за 2014 г. Той добави, че фирмата има отношение към проблемите на децата и раждаемостта и може да се включи в изграждането на много неща в тази сфера. 
"Градът работи, индустриалната зона работи и това се вижда. Дошъл съм да кажа, че курсът на общината ще обърне посоката си към вас", увери бизнесмените Иван Иванов.