ОБлС на БСП-Шумен са категорично против спирането на влакове, преминаващи през града

Янр 16, 2015 Новини БСП 0 1716

Областният съвет на БСП-Шумен категорично възразява срещу решението за спирането на влакове, преминаващи през ЖП гара Шумен

Областният съвет на БСП-Шумен категорично възразява срещу решението за спирането на влакове, преминаващи през ЖП гара Шумен. Това се казва в декларация на шуменските социалисти. В нея се подчертава, че болшинството от населението на областта е с доходи под социалния минимум, както и че това е най-социалният транспорт, който това население може да си го позволи. 
 
Чрез документа ОБлС на БСП-Шумен категорично възразяват и срещу подхода- такива решения да се вземат без диалог с местната власт. Този подход и това решение намаляват още повече вярата на хората, че управляващите мислят и работят за развитието на страната и добруването на народа, пише в документа.
 
В декларацията на ОБлС на БСП-Шумен се подчертава, че влаковете, преминаващи през селата Дибич, Радко Димитриево, Ивански и гр. Смядово се пълнят основно с ученици, студенти, работници, пенсионери, които пътуват до областния център Шумен и обратно. Влаковете, преминаващи през с.Мадара са свързани с туристическия поток към глобалния символ на България „Мадарския конник”. Практически, без пътническа връзка остава направлението Шумен – Горна Оряховица. Така се лишават от транспорт работещи от Търговище и Шумен и селата между тях. 
 
ОБлС на БСП-Шумен са категорични, че намаляването на тези влакове, освен че застрашава развитието на историческия и културен туризъм, ще се отрази много негативно върху поминъка на населението, което се препитава от селски туризъм.