За достоен спорт в Шумен се обявиха кандидат-депутати от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

Окт 01, 2014 Новини БСП 0 1716

Кандидатите за народни представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов, Методи Вангелов и Лили Петрова се срещнаха с ръководители на различни спортни федерации в община Шумен

Кандидатите за народни представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов, Методи Вангелов и Лили Петрова се срещнаха с ръководители на различни спортни федерации в община Шумен. На срещата, продължила повече от час, представителите на спортните клубове споделиха удовлетворението си от политиката на БСП на общинско и национално ниво, в която спортът е един от приоритетите. Водачът на листата Иван Иванов заяви, че БСП винаги е била обърната към спорта в града и към спортистите в страната. Доказателство за това е, че Георги Мърков, Таню Киряков и много други видни спортни деятели са членове на БСП.  Той допълни, че ремонтът и изграждането на места за спорт, където шуменци да имат възможност да прекарват свободното си време, са приоритет в програмата на коалицията.
 
Общинският съветник от БСП и кандидат за народен представител Лили Петрова каза, че предстои над 10 детски и спортни площадки да бъдат изградени и реновирани и ще функционират в шуменските квартали. Представителите на спортните клубове изразиха голямо задоволство от отношението, което се проявява към спорта в общината. Като свое искане на местно ниво те поставиха разпределението на средствата, отделени за спортните клубове в общинския бюджет. Проблем за тях представлява фактът, че тези средства се задържат от общината, а не се разпределят равномерно между клубовете. Това според тях би повишило и средствата, отделяни за спорт в Шумен.
 
„Искаме да се преразгледа приоритетното финансиране на определени спортове пред други и да се подобри методиката и критериите по оценяване на спортните федерации”, заявиха представителите на спорта в Шумен. Като друг проблем поставиха по-доброто отношение от страна на държавата към колективните спортове отколкото към индивидуалните. Кандидатите за народни представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ заявиха своята готовност да работят в тази посока, за да може спортът в областта и в страната да се върне на нужното достойно, европейско и световно ниво.