Иван Иванов: Шумен остава без чиста вода, заради спрени средства от Близнашки

Сеп 23, 2014 Новини БСП 0 1660

Направихме невъзможното в Шумен да се случат неща, очаквани поне от 30 години

Направихме невъзможното в Шумен да се случат неща, очаквани поне от 30 години. Това заяви пред шуменци водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов. Той уточни, че пречиствателната станция за питейни води в града е била жизнена необходимост, за да може Шумен да ползва чиста питейна вода, и добави, че водата няма политически оттенък, а е кауза за всички. „Този дългоочакван проект обаче няма да се случи, защото правителството на Близнашки спря финансирането”, подчерта той.

Готовност за подкрепа на подписката с искане за отпускане на средствата за пречиствателната станция обявиха шуменските социалисти. Те настояват парите да бъдат отпуснати, защото не е нормално в един европейски град да се пие некачествена вода. Сред другите дискутирани теми бяха и спрените средства за ремонта и обновяването на старческия дом с отделение за лежащо болни.

Привлякохме 72 млн. лева инвестиции само за година

С жителите на Салманово Иван Иванов сподели притеснението си относно политиката на служебното правителство за повишаване цената на електроенергията с близо 10%. Той добави, че е недопустимо това, което се случва в енергийния сектор и че правителството „Орешарски” е направило всичко необходимо да задържи покачването на цената на тока. Като важно за областта Иван Иванов отчете привличането само за година на повече от 72 млн. лв. за инвестиране в различни проекти. „За една година ние изпълнихме обещаното пред хората”, изтъкна водачът на листата, като добави, че за следващия мандат сред приоритетите ще бъде ремонтът на улиците и на водопроводната мрежа по селата.

Трябва ни подкрепа, за да довършим всичко, което правим за хората тук

Вторият в листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Венцислав Венков се срещна с жителите на села от Шуменска, Новопазарска и Великопреславска община. В разговорите си с хората той сподели, че за годината, в която е бил областен управител, е направено много повече от очакваното. Имало е възможности да се постигнат още много положителни резултати. „Искането ни за подкрепа на тези избори не е самоцелно, искаме вашата подкрепа, за да успеем да довършим започнатото преди година и да направим още много за Шумен, за шуменци, за областта”, категорично заяви той.