Внушителна победа на БСП и проф. Христо Христов срещу ГЕРБ в Шумен

07.11.2023

БСП се върна в Шумен след 8 години управление на ГЕРБ. Проф. Христо Христов спечели доверието на шуменци, постигайки високия резултат от 71, 48 % подкрепа. За опонента му от ГЕРБ гласуваха 25,88 %.

 „Давам си сметка, че поемам огромна отговорност като кмет на Шумен.  Уверявам ви, че през своя мандат ще остана близо до вас – до нуждите ви, до проблемите ви, до мечтите ви. Ще бъда кмет на всички шуменци и заедно, в сговор ще търсим важните решения. Ще работя открито, прозрачно и проследимо, и ще разчитам на вас да сте гарант за контрола над дейността на кметството и общината. Време е да се залавяме за работа - професионално, методично и упорито. Наша е отговорността какво и как ще оставим на децата и внуците си”, заяви в първото си обръщение към жителите на Шумен проф. Христо Христов.

БСП ще разгради модела “ГЕРБ” и ще превърне Шумен в социална и развиваща се община, заяви по време на предизборната кампания проф. Христо Христов. Днес той добави, че ще започне с установяване на финансовото състояние на общината, за да се определят приоритетните дейности. Паралелно с това новият кмет смята да се заеме с готовността на общината за зимата и с работата на фирмите, които ремонтират улиците в Шумен.

БСП е със силно представителство и в местния парламент – групата на социалистите в ОбС ще е и най-голямата.