Иван Иванов: БСП е единствената партия, която води диалог с работещите в системата на МВР

19.06.2021

"Трябва да говорим за цялостна реформа и изцяло нов закон за МВР. През последните 12 години ГЕРБ сътвориха доста некачествени промени в МВР, които доведоха до изкривяване в работата на служителите и в заплащането. Стана ясно, че ако продължава да функционира по същия начин системата на вътрешните работи тя ще колабира в най-кратки срокове. БСП положи усилия за увеличаване на заплащането на служители на МВР. Сега действащият закон в първоначалния му вид беше приет още в 42-то Народно събрание със съгласуване и консултации със служителите в министерството, ГЕРБ изкривиха първоначалният вариант на закона и доведоха служителите до състояние всяка година да излизат на протест", заяви Иван Иванов, водач на листата на "БСП за България" в Шумен в ефира на "Предизборно студио" по БСТВ.

Кандидатът за депутат разясни какви са едни от най-належащите проблеми на МВР и техните решения според БСП: "МВР е с най-големия бюджет от всички министерства - почти 2 милиарда лева, като огромна част от тях отиват за възнаграждения и не стигат. Трябва да се прегледа всяка служба с какъв приоритет трябва да бъде и това нещо трябва да бъде подкладено от една стратегия, за да може накрая да си проличи един окончателен резултат и средствата да бъдат разпределени по максимално ефективен начин. Хората в министерството работят в ужасяващи условия, изключително потискаща среда, гарантирана от управлението на ГЕРБ по много начини. Трябва да се спре политическото вмешателство в сферата на сигурността. БСП всяка година предлага свой алтернативен бюджет, въпреки отхвърлянето му в зала с решения на Министерски съвет се допускат след месец-два се отпускат абсолютно същите средства, които БСП е заложила по същия параграф. Добре познаваме системата и нуждите на работещите в нея. Ние сме единствената партия, която води диалог с тях.

Иванов коментира откриването на предизборната кампания на БСП в Шумен: "Предстоят ни важни срещи с българските граждани и жителите на Шумен. Сега ни предстои един интензивен диалог, което ще доведе до значително увеличаване на резултата на партията в региона. Нашата листа е комбинация от приемственост и обновление".