Иван Иванов, БСП: Само БСП може да отстрани ГЕРБ от власт

Фев 25, 2021 ШУМЕН Новини БСП 0 890

Левицата има отговорната задача да убеди българите, че с програмата си ще премахне неравенствата и корупцията

„БСП отива на избори с нагласата да спечели доверието на българските граждани. БСП иска да даде алтернатива на всичко, което се случва през последните 11 години. БСП е единствената партия, която може да свали ГЕРБ от власт“, категоричен бе народният представител от Парламентарната група на „БСП за България“ Иван Иванов. Той коментира ситуацията у нас по BgOnAir. 

По думите на водача на листата от кандидати за депутати от социалистическите редици в Шумен - БСП е демократична партия, в нея има реални състезания на идеи. „При останалите има друг начин на работа – отгоре надолу“, посочи Иванов.

Той не скри: „При нас нещата са открити и по този начин получаваме енергия за работа в кампания. Всеки, който е участвал в номинациите в листите има отношение към изборите“.  Корнелия Нинова е имала силата да застане начело на листата с кандидатите за депутати от левицата в Пловдив, въпреки че е много труден район, откровен бе кандидатът за 45-то Народно събрание от региона на Шумен.

Социалистът засегна темата за дефицитите на управляващите при справянето с ковид-кризата и последствията от нея. По думите му става дума и за некомпетентност, довела до ситуация, в която не са изплатени голяма част от обезщетенията, а цели бизнеси загиват заради липса на организация, точно и ясно разписан протокол и правила.

Депутатът коментира, че няма съмнение, че конституционните съдии ще уважат жалбата на президента по отношение на прокурора, разследващ главния прокурор: „Най-малкото защото тези текстове противоречат на Контитуцията. Не разбрах упорството на колегите от ГЕРБ да приемат тази екзотична идея. Предупреждавахме за негативни последици. Нелепо е да има фигура на главния прокурор над главния прокурор.“ 

Иванов изрази позиция, че се е създала сложна ситуация – без изход. 

„Накрая ще завърши с решение на Конституционния съд", коментира Иванов като допълни, че това предложение противоречи на всякакви правни норми.