Венцислав Венков: В "Арена-Шумен" ще могат да тренират спортните клубове

Окт 21, 2019 ШУМЕН Новини Избори 0 1637

21.10.2019

"Ще предвидим в бюджета средства за ремонт на читалищата в общината, защото голяма част от базата е в лошо състояние, а това са духовните средища на хората от кварталите и от селата". Това каза кандидатът за кмет от "БСП за България" Венцислав Венков на среща с жителите на квартал „Тодор Петков“, която се проведе в местното читалище. Венков обясни, че екипът на левицата е стигнал до идеята за специален фонд за читалищата след многобройните си срещи с жителите на различни населени места. "Оказа се, че на много места са необходими средства за ремонт на читалищата. В Салманово например 8000 книги мухлясват, защото библиотеката в читалището е потънала в ужасна влага", посочи кандидатът за кмет. Левицата предвижда всяка година да се правят оценки на сградите от експертна комисия и да се правят най-неотложните ремонти. 

"Голям проблем в Шумен има и със спортната база, въпреки откриването на зала Арена Шумен, която на практика се ползва само за два-три концерта в месеца или за някой елитен спорт", каза Венцислав Венков в отговор на въпроса за липса на съоръжения за масов спорт. "При среща със спортните клубове стана ясно, че в Шумен има остър недостиг на спортна база, всички отбори ползват двете стари зали „Плиска“ и „Младост“ и там се тренира от 7,30 ч. сутрин до 22 ч. вечер. В същото време клубовете изобщо не могат да влязат в зала „Арена“ заради високите наеми и залата се е превърнала в пример за неефективно харчене на публични средства", коментира кандидатът на левицата. Той подчерта, че ако бъде избран за кмет, ще промени условията за ползване на „Арена – Шумен“, така че спортните клубове да могат да тренират в нея.

"Искаме вашата подкрепа, за да променим модела на управление, защото гражданите трябва да бъдат питани за важните въпроси", заяви председателят на БСП и водач на листата за общински съветници Веселин Пенчев, след като хората от квартала се оплакаха, че 4 години през изминалия мандат в района нищо не е благоустроявано

Хората от квартал "Тодор Петков" имат много поръчения към кандидатите на левицата – да се възстанови летният театър, да се пуснат всички шадравани в центъра на града, да се запазят пенсионерските клубове в кварталите. "Това ми е шестото събрание за деня и навсякъде хората искат промяна", каза Венцислав Венков и обеща, ако бъде избран за кмет, ще започне управлението си със същите срещи с хората, които се провеждат сега. На срещата в читалище „Тодор Петков“ присъстваха и кандидатите за общински съветници Иван Йонков, Лили  Петрова, д-р Валентин Петров, проф. Димитър Игнатовски, проф. Ивайло Петров, Данаил Данчев, Живка Тонева, Ивелин Йорданов.

През почивните дни кандидатите на левицата се срещнаха и с жителите на Мараш, за да подкрепят кандидата на БСП за кмет на селото  Красимира Минкова.